23 Mart 2020 Pazartesi

BAE Coronavirus Nedeniyle Dubai Havalimanı Uçuşlarını Durdurdu

Dünyanın en işlek uluslararası havaalanına ev sahipliği yapan Birleşik Arap Emirlikleri, Pazartesi günü erken saatlerde, yeni koronavirüsün yayılmasını önlemek için tüm yolcu ve transit uçuşlarını iki hafta boyunca askıya aldığını duyurdu. Duyuru, yıllarca süren çatışmaların yerel sağlık altyapısını ciddi şekilde bozduğu Gazze Şeridi ve Suriye'de ilk vakaların bildirilmesinden bir gün sonra geldi. Yeni davalar, savaşın parçaladığı Libya ve Yemen gibi diğer savunmasız bölgeler hakkında da korkular yarattı. Dubai’nin havalimanı, Batı ülkelerini Asya ülkeleri ve Avustralya ile birleştiren hayati bir merkezdir ve buradaki transit uçuşları askıya almak dünyanın her yerindeki yolcuları etkiler.

Bu arada Suudi Arabistan bir akşam sokağa çıkma yasağının Pazartesi gününden 19: 00'dan itibaren yürürlüğe gireceğini duyurdu. üç hafta boyunca sabah 6'ya kadar. Orta Doğu'daki ülkeler, küresel salgını kontrol altına almak için günlük yaşam üzerindeki kısıtlamaları artırdı. Çoğu insan, virüsün neden olduğu COVID-19 hastalığından sadece hafif semptomlar yaşar ve haftalar içinde iyileşir. Ancak oldukça bulaşıcıdır ve bazı hastalarda, özellikle yaşlılarda ve bağışıklık sistemi zayıflamış hastalarda ciddi hastalıklara neden olur. İnsanlar herhangi bir belirti göstermeden virüsü taşıyabilir ve yayabilirler.

Dünya çapında 331.000'den fazla insan enfekte oldu ve 14.400'den fazla insan öldü. Yaklaşık 100.000 kişi iyileşti. Orta Doğu'da teyit edilen yaklaşık 26.800 virüs vakası var, ancak bu vakaların 21.000'den fazlası İran'da ve diğerleri de yaklaşık 1.700 ölüm olayı bildiren İran'dan gelen yolcularla bağlantılı. BAE’nin acil durum ve kriz yönetim organı ve Sivil Havacılık Otoritesi yaptığı açıklamada, transit uçuşlar da dahil olmak üzere tüm ticari uçuşları durdurma kararının 48 saat içinde geçerli olacağını söyledi.

Havacılık otoritesi, kargo ve acil tahliye uçuşlarının yasaktan muaf olacağını söyledi. Suudi Arabistan ve Orta Doğu'daki en az yedi ülke, virüsün yayılmasını durdurmak ve durdurmak için tüm ticari uçuşları askıya aldı. Ayrıca, Irak ve Kuveyt dahil olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesi akşam sokağa çıkma yasağı uyguladı. BAE İçişleri Bakanlığı bir gecede insanların evlerini iş veya ihtiyaçlar için kişisel arabalarında bırakmaları gerektiğini duyurdu. Mahkeme, ülke çapında birçok yabancı işçi ve işçinin güvendiği taksiler ve toplu taşıma kuralları ile ilgili daha fazla açıklama yapılacağını söyledi. Mahkeme, ihlal edenlerin para cezası veya hapis cezası alabileceği konusunda uyardı.

BAE ayrıca, alışveriş merkezlerinin, alışveriş merkezlerinin ve restoranların en az iki hafta boyunca kapalı olacağını, ancak restoranların yine de teslimat hizmeti sunabileceğini duyurdu. Karar, Dubai ve Abu Dabi emirliklerindeki dünyanın en büyük alışveriş merkezlerini ve kapalı alışveriş merkezlerini etkiler. Marketler, eczaneler ve toptan gıda tedarikçileri yasaktan muaftır.

Körfez'deki ülkeler, İslam'ın Mekke ve Medine'deki en kutsal yerleri de dahil olmak üzere, okulları, spor salonlarını, parkları, plajları ve camileri zaten halka kapattı. Gazze ve Suriye'deki vakalar, her ikisi de bir salgını tespit etmek veya içermek için yetersiz donanıma sahip olacağından özel bir endişe yarattı. Gazze'deki yetkililer iki kişinin pozitif test yaptığını ve Pakistan'dan döndükten sonra tecrit edildiğini söylüyor. Suriye, 20 yaşındaki bir kadının başka bir ülkeden girdikten sonra daha fazla ayrıntı vermeden pozitif test ettiğini söyledi.

İslam Hamas hareketinin 2007 yılında rakip Filistin güçlerinden iktidarı ele geçirmesinden bu yana Gazze bir İsrail ve Mısır ablukası altında. Dünya Sağlık Örgütü'nün Gazze ofisi direktörü Abdelnasser Soboh'a göre. Suriye'deki dokuz yıllık iç savaş milyonlarca insanı ülke içinde yerinden etti. Yoksulluk çok yaygındır ve birçok tıbbi tesis neredeyse hiç iş görmemektedir.

Corona Virüs Libya veya Yemen'de her ikisi de sağlık sistemlerini mahveden iç savaşlara bölünen bir felaketle ilgili benzer endişeler var. Afganistan ilk ölümünü 40 yaşlarında Pazar günü bir adam olarak bildirdi. Savaşın perişan olduğu ülke, teyit edilmiş 34 vakayı bildirdi. 800'den fazla enfeksiyon ve dört ölüm bildiren Pakistan'da, yetkililer insanlardan iki hafta boyunca karantinaya almalarını istedi. Hükümet, zorunlu bir kilit emri vermek zorunda kalmayacağını umduğunu söyledi.

Birçok insan tavsiyeyi görmezden geliyor ve bunun yerine günlük yaşamı sürdürüyorsa, çok az koruma sağlayan yüz maskeleri takıyor. Diğerleri panik satın almaya başvurdu, yakında sokağa çıkma yasağı uygulanmasından korkuyor. Pakistan'daki neredeyse tüm vakalar İran'a seyahatle ilişkilendirildi. Yetkililer İran'dan dönen ve çoğunlukla hacı olan 2.500'den fazla kişiyi karantinaya aldılar ve virüs için test ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder